-

För en halvtimme sedan så satt jag på bussen, och bussen körde över ett barn på cykel. Jag är i chock och dagen får gärna sluta nu.

Permalink Allmänt Kommentarer (3) Trackbacks ()

Hemtentan klar!

Nu har jag lämnat in min hemtenta. Jag blev klar med den för lite mer än 40 minuter sen, vilket innebär att jag blev klar med den 1,5 timmar innan deadline. Jag är nöjd, skönt att det är över, och trevligt med en ganska lång marginal. (Okej, kanske inte jättelång marginal egentligen, eftersom vi har haft 4 veckor på oss, och jag tyckte att det var en bra idé att börja kolla på uppgifterna i lördags natt. Men, oviktigt, jag är klar!)

Idag började dessutom religionskursen. Den verkar otroligt kul, och föreläsaren är sådär fantastiskt märklig, fast på ett bra sätt. Nu ska jag ta det lugnt i några timmar innan jag ska sova, för att sedan ta mig upp imorgon bitti för ytterligare en föreläsning (Gudar och mytologi I). Sedan imorgon ska jag spendera dagen med att läsa Gertie Englunds "Med världen som spegel", det ska bli skoj, jag läste den boken en gång för 4 år sedan, så jag tror inte att det blir någon större utmaning att ta sig igenom den.

Sedan på onsdag hade jag planerat att börja på min essä som ska skrivas i religionskursen. Det är valfritt vad man ska skriva om, bara det har någonting med fornegyptens religion att göra, och just nu sitter jag och väger mellan att skriva om begreppet Ma'at eller Amarna och Aton-kulten. Och jag är en velig människa med en jävla beslutsångest, så någon kan väl vara vänlig och säga åt mig vilket som låter roligast (och jag bryr mig inte om ifall ni inte vet vad något av det innebär, säg vad ni tror ändå!).

(Jag bjuder på en gammal bild på mina söta kattskrällen!)


Johannah

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Hemtenta

1,5 frågor kvar att göra, och 4 timmar kvar till midnatt. Jag tror minsann att jag ska klara det här.
Pepp-pepp!

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

-

Du är helt enkelt inte min kopp med te.

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Tenta och musik.

Imorgon har jag tenta. Det roliga är att jag har tappat all motivation till att plugga, jag har pluggat i stort sett dygnet runt den här veckan, och nu vill jag inte mer. Nu vill jag ta det lugnt. Så jag kommer absolut ingenstans.

Nåja, det finns ett band som jag har älskat sen första gången jag hörde dom, och jag tänkte att det var på tiden att jag delade med mig. Eller, egentligen inte kanske, idag är bara en sån där absolut Skin n Bones-dag. Jag ska nog skicka iväg ett mail till Steve under helgen och fråga vad som hände med den där återföreningsturnén han pratade om.

Såfort alla dessa tentor är över så ska jag verkligen återuppta jobbet på tidningen. Jag känner att jag har motivationen till det igen.



17 seconds in and I got bored...




Johannah

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Det här med att vara uttråkad.

Är det någon som minns forumet BKattmat som startades för att vissa inte riktigt stod ut med de extrema massmailen i samband med "SVEKET"?
Jag hade i alla fall totalt glömt bort forumet fram till dess att jag häromdagen fick ett sms från Kenny där han berättade att han hade upptäckt att det fortfarande fanns kvar. Och nostalgisk som jag är så var jag verkligen tvungen att kolla upp det, men det har inte blivit av förrän nu.

Under kategorin "Professor Johannahs Kontor" så hittade jag ett fantastiskt inlägg jag skrev om konsten att vara uttråkad, och jag insåg att det var helt genialiskt, och jag måste verkligen citera mig själv och publicera det här för er beskådan;

"
9/4/2007, 12:52 pm
Det här med att vara uttråkad.

Jag vill förklara hela proceduren med att ha tråkigt. Av vilket anledning undrar ni kanske? Jo, det är enkelt, för jag har tråkigt såklart.

Att ha tråkigt beror helt sonika på bristande motivation att hålla på med det man håller på med. Och istället vill man hellre göra något annat, vilket antingen inte går att göra för att;
a) det är bara rent önsketänkande
b) man är för lat
c) man vet helt enkelt inte vad det är man vill göra.

Alla människor på planeten jorden, har förmodligen någon gång under sitt liv varit med om att vara uttråkade. Men nu kan vi helt enkelt konstatera att uttråkad och brist på motivation är exakt samma sak.

"


Jag var verkligen en professor på den tiden. Det är helt fantastiskt, jag hade nog svaren på världens alla problem, utan att faktiskt veta om det! :D




Johannah


Permalink Allmänt Kommentarer (5) Trackbacks ()

Morgonaktiviteter och dörrar.

Klockan är inte ens 9 och detta har redan varit en av de mest händelserika dagarna på väldigt länge. Saken var den att min dörr gick i baklås, och här var jag, på lägenhetens insida, på 4:e våningen. Dessutom utan ett nummer till fastighetsskötaren, då det på hemsidan bara stod att telefonnummer till fastighetsskötaren finns i trapphuset, och som ni säkert förstår hade jag vissa svårigheter att ta mig ut till trapphuset för att kolla detta nummer.

Inatt, när jag upptäckte det hela, så ringde jag det journummer som fanns angivet på hemsidan, som man skulle ringa ifall man t.ex. var utlåst, dom sa att jag skulle ringa en låssmed.

Så nu på morgonen så försökte jag ringa bostadsrättsföreningen, för jag tänkte att dom har ju numret till fastighetsskötaren garanterat, fick reda på att deras kontor inte var bemannat förrän klockan 17 ikväll, alternativt att det gick att ringa på torsdag också. Och så länge hade jag inte tänkt att sitta inlåst.

Så jag fick ta till mitt sista knep, eniro. Jag sökte på min adress, fick upp en hel bunt av personer som bor i huset, och ringde ett nummer på måfå, fick tag i en trevlig dam som hjälpte mig att få tag på fastighetsskötaren som sedan kom och släppte ut mig, tydligen så var det något i låset som hade lossnat, så jag hade kort och gott inte kunnat tagit mig ut om jag så hade stått där och skruvat tills händerna blödde.

Nu har jag dessutom fått dörren smörjd, så nu gnisslar den inte längre.

Det här var min morgon. Tillåt mig att hoppas på att resten av dagen inte blir lika händelserik.




Johannah

Permalink Allmänt Kommentarer (1) Trackbacks ()

-

Power gained is one thing; power maintained is quite another...

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Helgen.

För snart 2 timmar sen kom  jag tillbaka till Uppsala, helgen har varit bra, men riktigt kort, fast helt ärligt har jag inte direkt gjort någonting.

Meningen var att jag skulle plugga hela helgen, har tenta om några dagar, och är helt ärligt jättestressad och det känns som att jag kommer misslyckas big time, fast egentligen så är det ju ganska självklart att jag kommer inte misslyckas, jag har bra koll på Egyptens historia, så det kan inte gå åt helvete.
Det är egentligen mer hemtentan jag oroar mig för, den ska vara inne nästa måndag, och jag har inte mer än skrivit några anteckningar om vad som jag ska ha med i hemtentan, och jag vill inte ens tänka på hur vidirigt det blir att göra Franke-analysen. Kanske är det inte så hemskt som jag föreställer mig, men att ta sig igenom den texten var hemskt första gången, och att göra det igen är jag inte så jättesugen på. Ännu värre, en annan av hemtenteuppgifterna går mer eller mindre ut på att jämföra Edwards texter med Shaws, och i dagsläget så saknar jag 13 sidor av Edwards text, så det måste jag verkligen återgärda imorgon.

Vad är det mer då?
Jo, jag och min mor åkte för att titta på skor i lördags, för jag behöver nya höstskor. Och jag hittade dom snyggaste jävla stilettklackade skor jag någonsin har sett. 1300 kostade dom, och var helt underbara. Självklart köpte jag dom inte, jag behöver ju höstskor, och dom här skorna var ju mer som sandaler, fast inte alls som sandaler, för sandaler låter så vardagligt, och dom här var inte alls vardagliga, dom här var mer gudomliga. Och alla som känner mig lite bättre vet att jag har en galen grej för skor, jag älskar skor, och har hur mycket skor som helst, mitt stora problem är bara det att jag sällan trivs i några skor, vilket gör att jag i bästa fall köper dom, använder dom i 15 minuter, och sen så tittar jag aldrig mer på dom igen, men i alldeles för många fall så händer det även att jag köper dom, och aldrig använder dom.

Nu var det ju så att jag behövde ett par skor som jag garanterat skulle använda, vilket jag inte kände att jag kunde garantera med några av de skor jag hittade (och tro mig, jag hittade många, dock var dom flesta av dom alldeles för öppna och med alldeles för hög stilett för att jag skulle använda dom en längre stund, speciellt med tanke på att jag faktiskt inte har använt stilett på flera år), så det slutade med att det inte blev några skor.

Nåja, nu har jag inte tid med det här. Jag MÅSTE plugga nu.

Wish me luck!
(Det regnar som tusan utomhus)



Johannah

(En väldigt många år gammal bild, jag undrar fortfarande vad min tanke var med att se ut sådär. Hemskt!)

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Satans-helvetes-jävla...

Vet ni hur mycket det suger när man har apmycket att göra, man har verkligen kommit igång och arbetar för fullt, klockan slår midnatt och ens enda överstrykningspenna, som man för stunden är totalt beroende av, tar slut?

Just nu vill ja bara rabbla en ramsa med en mängd fula ord. Men jag låter bli. Jag är bättre än såhär.




(I Love Cake!)

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

En perfekt dag!

Idag är en bra dag, en perfekt dag. Jag kan verkligen sitta och babbla i all oändlighet, så bra är idag, och det bästa av allt är att jag inte skulle skriva någonting av värde, alls, överhuvudtaget.
Jag älskar idag. Den här dagen är definitivt den bästa dagen på länge, och det är bara helt fantastiskt.
Jag ska sluta tjata.




Jag kollade på Weeds inatt, för ibland så finner jag att det är en bra sysselsättning. Och en sak var så otroligt superkul att jag höll på att dö. Så jag måste ju citera:

- We slip some spidergoats under her door!
- What the fuck are spidergoats?
- Part goat, part spider; their milk has Kevlar webs, look it up.
- So like these tiny little goats?
- No! They're big goats! With spider genes.
- Well how the fuck do we get them under the door?
- Good point!






Nu ska jag ut. Vädret är helt perfekt idag, det är jättevarmt och skönt, så jag ska springa ut med en filt och lägga mig nere på gräsmattan och plugga en aning. Det kommer bli fett nice.




(I love cake!
)


(en gång i tiden var jag 17 år och hade alltid kul)

 

Johannah

Permalink Allmänt Kommentarer (1) Trackbacks ()

Världens mest klagosamma inlägg.


Jag kan ju börja med att varna att jag enbart klagar genom hela detta blogginlägg, så ni gör nog bäst i att bara låta bli att läsa det. ;P

Idag har jag knövlat lite, för jag har ännu inte fått mina pengar från CSN, vilket gjorde mig fundersam (Det skulle ha kommit förra veckan), så jag kollade upp vad det var som dröjde, och tydligen så var det så att dom hade fått för sig att de ville ha lite extra information, men de hade inte brytt sig om att höra av sig på något sätt för att meddela detta. Så mina pengar dröjer kan man säga.
Vilket känns så hemskt, min mor har redan lånat ut massvis med pengar till mig, och nu har jag fått låna pengar av min far, och så har jag fått pengar av släktingar för att kunna överleva. Och jag gillar inte riktigt att vara ett välgörenhetsobjekt, för det är ju lite så det känns, när man inte har råd att tacka nej till pengar.

För all del, det är väl inte jättehemskt att inte ha några pengar, jag har mat, så jag behöver inte svälta, jag har ett busskort som jag redan har betalt för, och som inte behövs fyllas på, på ytterligare 2 veckor.
Men sen så finns det ju saker som jag faktiskt verkligen behöver, men som jag inte har råd med, ytterligare en bok har tillkommit på kurslitteraturlistan, som man måste ha för att klara religionskursen som börjar om 2 veckor, och jag har inte pengar så att jag kan beställa den.
Dessutom så skulle jag verkligen behöva nya linser, jag är inne på mitt sista par, och linser är svindyrt. För all del så kan man ju tycka att jag kan klara mig utan linser, men å andra sidan så ser jag bara de närmaste 25 centimetrarna utan dom, så i min värld så är det ingen lyxprodukt utan snarare en livsnödvändighet kan man säga.


Nog tjajat om pengar.
Idag har jag hängt upp lite tavlor på väggarna i min lägenhet. Dock är jag inte helt säker på vad jag ska ha för motiv i mina ramar, hittills har jag bytt bilder flera gånger. Men det blir säkert bra i slutändan.

Ikväll ska jag plugga, har jättemycket att plugga, men har varit alldeles för lat idag för att faktiskt ta tag i det hela. Jag hade tänkt mig att ta mig igenom åtminstone 3 kapitel, så det slutar väl med att jag tar mig igenom ett förmodligen. Det får åtminstone inte bli mindre än det.

Just ja, jag behöver ett nytt kortetui, eller, ett till kanske är mer den korrekta benämningen. Jag har rensat bland mina kort och har i stort sett bara de viktigaste korten kvar, och de rymmer ändå två stycken kortetuin och jag har några kort som inte får plats någonstans. Varför kan inte allt bara ha samma kort? Det vore så perfekt, och det skulle ju inte alls ta sån jävla plats.



Nu får det vara nog. Nu har jag klagat på så mycket att om jag inte sysselsätter mig med något snart, så kommer jag bli på dåligt humör, och det suger, så det låter vi bli.



Johannah

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Helg och värmeslag.

Helgen har varit bra, riktigt bra, men nu är jag åter tillbaka i Uppsala.

I fredags så var jag så galet trött, jag hade jättesvårt att sova natten till fredagen, och sov kanske bara 2-3 timmar innan det var dags att gå upp igen. Detta gjorde att jag råkade somna på soffan nästan direkt efter det att jag hade kommit hem till mina föräldrar. Nåja, vid halv 8 på kvällen så vaknade jag i alla fall, jag fick mat, och kvällen i några timmar framöver fick bestå av TV-tittande innan jag gav mig ut på en nattpromenad. Just ja, jag glömde nästan bort att nämna det, jag stötte ju på Emelie och Olof inne i Örebro också, och dom var söta som alltid. ^^



På lördagen så handlade jag lite under förmiddagen, och sedan kom morfar, Frida, Carro och Sebastian på besök, jag passade på att plugga lite, och sånt.

På kvällen åkte jag och hälsade på Niklas en stund, vilket var väldigt trevligt. (Även fast han tog bort en hel bunt med snygga bilder från kameran, inte okej! ;P)


En av de mest intressanta saker som hände i helgen måste ju ändå vara bilresan med Jöran igår. Vi har aldrig varit direkt jättebra på att hålla sams eller komma överens (det första han gjorde när han tyckte att vi var tillräckligt bekanta med varandra en gång i tiden, var att sno mina dörrhandtag till mitt rum, för att sedan stänga dörren, vilket gjorde mig inlåst!). Men vi slogs inte på hela resan, han tillochmed lärde mig hur man gör en colavulkan. Och så kom vi fram till att det enklaste är om han kör bilen och jag klättrar runt på jakt efter dryck, han litar inte på mina körkunskaper, eller kanske snarare så litar han inte på någon kvinnas körkunskaper. Det roligaste av allt var det faktum att vi aldrig lyckades hitta till centralstationen i lilla Enköping, vart den befinner sig är ett mysterium jag endast kan lösa när jag åker buss uppenbarligen.


Idag hade jag föreläsning, det handlade om Nya Riket: 18 dynastin, här var det inte mycket nytt alls kan man ju lugnt säga, med tanke på att Nya Riket är den perioden jag kan bäst.
Efter det så har jag städat och diskat och lagat mat. (Jag skurade hela köket, duktig som jag är^^) Jag tog en promenad för en stund sen också, det var väldigt skönt.


Just ja, avslutningsvis så kan jag ju berätta att jag höll på att dö av värmeslag idag. När jag kom tillbaka till lägenheten efter föreläsningen så visade temperaturvisaren (heter det termometer, eller vad heter det? För när jag hör termometer så tänker jag på sånna man använder för att kolla om man har feber med), i vilket fall, den visade 29 grader. Ni kan ju gissa om det var rena bastun!


(Jag bjuder på en fett skabbig festivalbild, från en av dagarna under P&L som bjöd på samma hetta som min lägenhet bjöd på idag. Wohoo!)






Johannah

Permalink Allmänt Kommentarer (1) Trackbacks ()

Sminkhat

En sak jag verkligen inte gillar är att somna i smink (inte i allt smink dock, eyeliner och sånt är okej, det jag syftar på är foundation och puder) för att sedan vakna upp och inse att det inte alls sitter där det satt innan jag somnade.


Nåja, jag bjuder på en fantastisk låt, som jag bara inte kan sluta älska.

Sixx A.M. - Accidents can happen


Permalink Allmänt Kommentarer (2) Trackbacks ()

Dagens planer

Om 15 minuter går min buss. Det bär av till humanistiskt centrum i 2 timmar (föreläsning om Andra Intermediet, ytterst spännande, jag lever fortfarande med en viss fascination över Hyksos) för att sedan springa iväg till resecentrum för att ta en buss till Enköping för att därifrån ta tåget till Örebro, väl i Örebro tar jag min kära 504 till Karlskoga.

Så om någon vill ses i helgen så kan ni ju höra av er, jag är inte helt uppbokad än ;)



Johannah

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Jaktsäsong.

Nu ska jag berätta om hur fruktansvärt fånig jag är. För en liten stund sen så bestämde jag mig för att nu minsann var det dags att hoppa in i duschen, och när jag passerar genom köket så ser jag den största jävla spindeln sittandes på mitt golv. Vilket gör att jakten inleds.

Steg 1: Kasta tvål på spindeln tills den dör.

(Stort misslyckande, spindeln flyttade på sig).

Steg 2: Kasta lådor på den tills den dör.

(Ännu större misslyckande, den sprang iväg, snabb liten rackare det där).



Nåja, så nu lever jag tillsammans med en hemsk spindel, det känns som om den smyger runt och gör sitt bästa för att driva mig till vansinne. Dessutom har jag aldrig sett en sån spindel förut, så det vore ju just typiskt om den skulle vara giftig också. (Fast det är den nog inte, det är bara jag som överreagerar, för att jag är så fånig så att jag är rädd för spindlar).


Förslag på lyckade metoder för att döda en spindel mottages tacksamt.
(Jag har funderat på att införskaffa en flugsmälla, tror ni det skulle fungera?)




Johannah

Permalink Allmänt Kommentarer (2) Trackbacks ()

Jag har bara en sak att säga...

...Jag HATAR verkligen fotnötter!

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Reccemottagning, krångel och sånt.

Ibland blir jag fruktansvärt irriterad. Jag har ansökt efter konto på studentportalen 2 gånger nu, och har fortfarande inte fått något, fast jag egentligen borde ha fått det för länge sedan (åtminstone senast i början av förra veckan, men så är det inte. Vilket gör att jag hamnar i en jävligt kass situation, eftersom jag därmed inte kommer åt allt kursmaterial som behövs för att jag ska klara min kurs, och det kan ju tyckas att jag verkar hetsig, men tro mig, det är jag inte. För den här kursen avslutas om 2½ vecka, vilket med andra ord innebär att jag har all rätt till att bli tokig just nu. 

Idag hade jag föreläsning, vi pratade om Mellersta Riket. Jag gillar föreläsningarna, föreläsaren är jättebra, men helt ärligt är jag lite besviken, jag skulle vilja lära mig så mycket mer, det känns som att jag redan kan allt han drar upp, det är precis samma saker som jag satt och skrev ner när jag var 8 år. Eller 10 år för den delen också. Hittills har det varit så otroligt lite saker som jag inte vetat om sedan tidigare, vilket gör mig så besviken på grund av att jag vet att det är så mycket jag inte vet, som jag vill veta, men vi springer bara på ytan och kör historien i korta drag. Och jag känner mig inte mycket visare.

Dock så passade jag på att köpa en bok idag. The oxford history of Ancient Egypt. Och då tänker ni "vänta nu, har inte hon redan den? Var inte det den med blått omslag som hon babblade om för ett litet tag sen?" och jomenvisst serru, det var den det. Men jag har köpt en till. Det låter helt galet, ja vet, varför ska jag behöva flera böcker? Det är rätt enkelt egentligen, jag kände för att måla i den ena.

VA?! SA JOHANNAH PRECIS DET DÄR?!

Yepp, det gjorde jag. Men jag kan inte förstöra en av mina böcker hur som helst. Så därför köpte jag en ny bok innan jag började kladda i den andra. Och så köpte jag en rosa markeringspenna också, så jag hade något att göra mina kladderier med.
Första strecket gjorde rätt ont, det gick definitivt emot min natur att rita i en bok (det är därför jag har så svårt för att låna böcker på bibliotek, jag hatar att se att folk har kladdat i dom, det är typ bokmissbruk) men efter en stund började jag ändå se en viss tjusning i det hela, jag kunde sitta och måla rosa streck i en bok utan att behöva hata mig själv, för jag har en ny fin kladdfri bok! ^^


(Berättade jag dessutom att boken har ett annat omslag och att den dessutom innehåller bilder, vilket inte den andra versionen av boken jag har, gör)




Nåja, jag var på Reccemottagning på Värmlands Nation förut. Stundvis var det riktigt kul faktiskt, jag träffade flera intressanta människor och hade intressanta samtal och pratade även med några föreningar (som gav bort roliga saker, så jag kom hem med en extra tandborste, kondomer och en slaskskrapa, jippie!). Det som var mindre roligt var alla skålningar under middagen, jag höll på att bli galen, för självklart var man tvungen att skåla på ett visst sätt, för det var tradition, och som de flesta vet, så är jag inte mycket för traditioner, jag är bra på att bryta dom. Men maten var god, efterätten var god, cidern var helt okej, rödvinet var inte så jävla party, men man fick dricka hur mycket man ville av det.
Oh ja, vi sjöng massor med snapsvisor och sånger också. Och för första gången sen jag gick i sexan så fick jag sjunga Värmlandsvisan (och jag kunde nästan större delen av den!).


I övrigt fick jag post idag också, min syster hade skickat den sötaste gåvan.

(Och för den nyfikna, så står det såhär: "Vi tänker på dig och hoppas att allt går bra för dig, bara att värma denna när du känner dig ensam, massor av kramar från syster yster, Sebastian och för att inte glömma mamma, pappa och kissarna")

Och för den uppmärksamma som kan läsa mellan raderna, ja, min syster brukade kalla mig för Lillstrumpan när vi var små, hon var ju självklart Syster Yster.

Nåja, vad var det nu i denna bruna mystiska påse undrar ni förstås. Jo, det ska jag berätta.
Det var en sånhär...


Ett vetehjärta! ^^




Och återigen, ett jävla tjat om bilden som jag inte alls var naken på men som alla tror att jag var naken på, så jag tänkte vissa skillnaden!

Såhär ser jag ut i stort sett utan kläder. Det är sant. Inte alls som på den andra bilden, för där hade jag kläder, bara att ni vägrar att se dom (men jag förlåter er, man ser ju trots allt det man vill se ;) )
Och för alla lättstötta människor, nej, det blir faktiskt inte värre än såhär. Eller bättre, om ni är lagda åt det hållet.



Nu ni, så ska jag sätta mig och roa mig en stund med min bok och rosa penna,





Johannah



Permalink Allmänt Kommentarer (1) Trackbacks ()

Stress

Åh, jag är galet stressad, och har egentligen inte tid med det här, har varit lite lätt föresenad hela dagen, men hittills har jag aldrig dykit upp försent i alla fall. Men nu måste jag rusa, ska visst vara på en reccemottagning om 40 minuter, och jag är inte exakt säker på vart nånstans den är, så nu måste jag göra mig i ordning snabbt och springa till bussen.

 

Jag bjuder på en bild från häromdagen. Och på tal om cambilder, den andra cambilden som dök upp för några dagar sen, jag är INTE naken på den, tänkte så slipper jag säga det en gång till, jag är fullt påklädd, men det syndes inte riktigt när jag hade mitt hår hängandes som det gjorde.

 

Nu springer jag,

Johannah

Permalink Allmänt Kommentarer (1) Trackbacks ()

Kopiator!

Okej, vad kan jag säga. Jag är helt enkelt alldeles för lättroad. Jag har fått en kopiator, och jag har verkligen ansträngt mig jättelänge (en vecka för att vara exakt) för att inte kopiera mig själv i den, men idag tog nyfikenheten över, och jag kunde inte låta bli. Men jag är snäll, bjuder på mig själv, och ger er ert livs chans till att skratta ihjäl er.



(Och vill ni säga upp bekanskapen med mig för att jag är allmänt fånig, så hör av er och låt mig höra vad ni har att erbjuda i utbyte! Jag är inte så kräsen, en storbildstv går fint, eller en svindyr ny bil (med körkort som ingår såklart!) fungerar också, och har ni inte det, så går även en större summa pengar bra!)



Försök nummer 1.

(Det är dags att fokusera!)





Försök nummer 2.

(Jag ger svininfluensan ett ansikte!)




Försök nummer 3:

(Pikabooo!)







Senare ska jag skriva någon aproligt. Jag tänker inte berätta vad än. För jag är mystisk som fan. Tjing!



Johannah

Permalink Allmänt Kommentarer (2) Trackbacks ()

Svammel

Nu kommer det här bli ett såntdär totalt meningslöst svammelinlägg, jag vill egentligen ingenting med det, utan mest bara skriva av sig sådär totalt typ.

Helt ärligt, jag hatar att känna saker, därför låter jag bli, det är sån jag är, jag är väldigt kall av mig som person. Men jag antar att vi någon punkt så måste det förändras, och jag tror jag har nått dit nu. Under en längre tid nu så har jag känt mig mer eller mindre stabil, vilket får mig att våga chansa. Jag vill känna på riktigt igen, sådär som för många, många år sedan. Man kan trots allt inte skydda sig mot världen, så varför inte bara lära sig att leva i den istället?

Saker har varit svårt, vilket har gjort att jag alltid har ansträngt mig för att inte göra det svårare. Saker och ting är inte så svåra längre, det är inga problem att gå upp på morgonen, jag behöver inte kämpa för att ta mig igenom dagen, utan snarare så får jag kämpa för att få dagen att räcka till, den tar slut alldeles för fort. Någonstans någongång så blev jag lycklig, jag fick chansen att mer eller mindre starta om mitt liv, och jag tog den. Jag följer mina drömmar, jag gör precis det jag vill i livet. Men jag vill nå ända ut, jag vill nå ända fram.

Jag är stark. Jag har varit med om mer saker än vad de flesta kan föreställa sig. Och det är som man säger, att det som inte dödar dig, det gör dig starkare, och det stämmer verkligen. Jag har aldrig varit så här stark i hela mitt liv, och helt ärligt så trodde jag aldrig att jag skulle kunna bli såhär stark. Vissa perioder förstår jag helt ärligt inte ens hur jag tog mig igenom, jag undrar hur jag lyckades hålla mig kvar, vad det var som gjorde att jag aldrig helt släppte taget.

Jag lever idag, och det är jag glad för. Självklart är det så att mitt liv fortfarande kan ha sina dalar, dåliga saker kan hända, men jag vet min styrka, och det finns inget som faktiskt kan krossa mig, det finns inget som kan ta mig tillbaka till det stadiet där jag flydde från världen, eller ännu mindre, det finns inget som kan få mig att ge upp, att helt och hållet sluta orka.

Idag är jag stark nog, idag är rätt dag för att känna världen igen.

Johannah



Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Sveket

Jag stötte på den här häromdagen när jag satt och klickade runt på internet, och ni anar inte hur fruktansvärt nostalgisk jag blev. Den där är upphovet till några av de minst produktiva lektionerna på Bauer jag någonsin var på. Men jäklar vad kul jag hade (och det hade säkert Kenny också när han kom tillbaka till skolan efter han hade varit sjuk och upptäckte några hundra mail).

Anyways, jag har varit i Karlskoga i helgen, det var väldigt trevligt, jag fick inte ett dugg gjort av det jag skulle göra, men jag spenderade däremot massor med tid med trevliga människor, så jag hade roligare än vad jag hade tänkt. Jag ska väl inte direkt dra upp allt, men jag måste berätta om några timmar under min lördagkväll.
Såhär var det, Malin hade fått en förtidig födelsedagspresent av Johan, sin pojkvän, så dom två och en av deras polare, Leroy tror jag hans namn var, kom över för att provköra den hemma hos mig (rent tekniskt sett hemma hos mina föräldrar, och en lite mindre tillförlitlig källa anser att "Hemma hos Sekhmet" är mer korrekt, men det är en definitionsfråga, och det orkar vi inte med just nu).

Så jag fick bygga ihop pipan under tiden som Johan satt och frågade mig alla frågor som han möjligtvis kunde komma på och några till, jag vet inte om det var frågan om något slags vattenpipe-läxförhör, eller om det bara var så att han faktiskt inte direkt kunde något, men jag gissar att det till större delen berodde på det senare. Nåja, pipan kom igång och det röktes och det dracks, och det blev en hel del skratt och vi hade väldigt kul, men vi kunde inte ana hur mycket roligare det skulle bli.



Malin och Johan sprang iväg för att kissa, och dom tyckte att det var trots allt mörkt, så man kan lika gärna gå till ängen snett över gatan och kissa där, sagt och gjort, det gjorde dom.
Efter en stund kom även Leroy på att det var en bra idé, och sprang iväg han också, och alla kom tillbaka, och vi satt där i lugn och ro och hade trevligt. Leroy drack dock som en jävla svamp, och först verkade det som om han inte alls påverkades, men å andra sidan så hällde han i sig en flaska med okänt innehåll (kan det ha varit någon slags rom kanske? Såg ut som det, men är inte helt säker), lite öl och några andra flaskor med varierat innehåll, och så avslutningsvis så hällde han i sig en stor del av Malins Lingon&Blåbär Explorer. Sedan så kom han fram till att han minsann behövde gå och kissa igen, och Johan säger till honom att han ska gå till första ängen till höger, och han vandrar iväg. Några sekunder senare hör vi ett intressant ljud och en duns, sedan blir det tyst ett tag, och sen hör man grannen börja skrika "Hallå! Hörru! Vad gör du med min trädgård", och vi ser Leroy komma vandrande, och vi frågar honom om han inte hör grannen, och han svarar: "Han vill bara hälsa".

Dock så hördes det så rätt så ordentligt att han var riktigt arg, så vi skickade iväg Johan till att be om ursäkt för hans beteende, och vi förväntade oss väl mer eller mindre att han antingen skulle komma tillbaka utan huvud eller kastrerad, men han såg ut att må bra så jag antar att han klarade sig.

I vilket fall som helst, när Leroy kom tillbaka och Johan sprang iväg så var Malin och jag tvungna och ta reda på vad det var som han faktiskt hade gjort. Vi antog att han hade spytt, men det hade han dock inte, utan hans svar var att han hade, som han valde att förklara det hela "urinerat vilt".

Någon minut eller så senare så kommer Johan tillbaka, och det första han säger var: "Jag sa åt dig att gå till första ängen till höger, och du gick till första trädgården till vänster!". Och sedan berättade han vad grannen hade sagt, vilket i stort sett var att han hade suttit och tittat på tv, och helt plötsligt hade en herre bara dykit upp från ingenstans, och ställt sig utanför hans altandörr och urinerat vilt omkring sig, han var både chockad och irriterad på samma gång, det var inte vad han ville se medan han kollade på tv helt enkelt. Jag och Malin kunde inte sluta skratta, mycket snart kunde inte Johan heller sluta skratta, Leroy satt mest och såg skamsen ut och bad om ursäkt.



Kan tilläggas att sen när de väl skulle gå, så var Leroy så full att han knappt kunde gå, han borde lära sig att hälla i sig lite i taget, men åtminstone så fick vi någonting att ha kul åt. Johans imitation av grannen var så klockren att det inte finns någon som hade kunnat låtit bli att skratta om de hade hört den.
Givande kväll i alla fall, jag måste ha förlängt livet med minst 15 år.

I övrigt under helgen så spenderade jag massor med tid med katterna, som var väldans söta och vi hade kul. Drake var jättegosig och hade saknat mig jättemycket, trots att jag bara hade varit borta i några dagar, så under större delen av tiden så var han inte längre än 2 meter bort.

Nåja, nu i alla fall är jag tillbaka i Uppsala, pluggar för fullt, hade föreläsning om Första Intermediet idag. En period i egyptiska historien som jag inte kan så väl (men å andra sidan, det är ju en ganska blurrig period i historien, så informationen är ändå relativt begränsad).

Avslutningsvis, jag vet att alla i stort sett har dött av nyfikenhet för att få se min lägenhet, så jag ska vara snäll och bjuda på en bild av mig själv, tagen i min lägenhet. Det är trots allt ett steg i rätt riktning måste jag säga. (Fast om sanningen ska fram så är det mer så att jag har upptäckt att jag har en inbyggd webcamera i datorn, och att det var kul att ta en bild, bara för att jag kunde).

Johannah





Permalink Allmänt Kommentarer (1) Trackbacks ()

Grattis på tisdagen!

Så, nu är mer eller mindre första veckan i Uppsala avklarad, har föreläsning imorgon mellan 12.00-14.00 om Gamla Riket. Efter det så springer jag iväg till resecentrum eller stationen eller vad tusan det heter i den här staden, och sätter mig på en buss till Enköping för att sedan ta tåget till Örebro där min mor möter upp mig.

Så den här helgen så kommer jag att vara hemma i Karlskoga faktiskt, det är lite saker jag har glömt som jag måste hämta, och dessutom saknar jag min Drake. Så om någon vill ses så säg till, jag kommer ha både internet och telefon tillgängligt, så det borde inte vara allt för svårt att få tag på mig (och jag åker dessutom inte tillbaka till Uppsala förrän på måndag morgon).

Idag har jag väl inte direkt gjort allt som jag skulle, jag har inte hämtat ut bibliotekskortet, men det kan jag göra imorgon på väg till föreläsningen (jag har alltid en tendens att vara alldeles för tidig, så jag hinner), men däremot så tog jag mig en sväng ner på stan, jag hämtade ut min tågbiljett (och självklart var biljettautomaten trasig, så man fick ställa sig på kö inne på sj:s kontor, och jag kan ju berätta att det var 23 före mig i kön, och det var väldigt drygt) och sedan gick jag till Troja, någon slags bar/restaurang för att kunna sätta mig och plugga någonstans där det var relativt lungt, men samtidigt inte för lugnt. Jag spenderar väldigt mycket tid i min lägenhet att det är skönt att komma ut och bara sitta någon annanstans.

Åtminstone så kan jag ju roa mig själv, tack och lov, annars hade nog den här veckan känts väldigt lång, men jag måste erkänna att jag faktiskt har haft ganska kul, trots att mitt längsta samtal hittills var med en farbror vid ett övergångsställe häromdagen, då vi hade en väldigt givande diskussion om mina skor, som var dom coolaste skorna han hade sett i hela sitt liv. Stort ögonblick för den mannen, inte så stort för mig, jag försökte bara hitta busstationen utan att tappa bort mig själv.

Jag fick mitt första brev i brevlådan (som var adresserat till mig alltså, jag har ju trots allt fått röstkort till Kyrkovalet som inte var adresserat till mig, Läkartidningen och Medicinbladet tidigare under veckan) idag också, eller, snarare ett kort kan man säga, från min mor och så, där det stod: "Grattis på Tisdagen", vilket förmodligen var det roligaste kortet jag någonsin har fått på en torsdag.

Förövrigt, jag vet inte om jag skrev det igår, men i vilket fall som helst, igår så rev dom lekparken som jag har utanför fönstret (fast ett antal meter ner dock), vilket jag sörje massor, dels för att jag inte hade hunnit kolla närmare på den, och dels för att jag hittills inte har sett ett enda barn i den, för jag gillar inte barn. Och idag när jag vaknade occh hade gått upp och knövlat med persiennerna för att få upp dom (jag vet fortfarande inte hur dom fungerar, dom är magiska, men inte på samma vis som jag är, så vi kan inte riktigt sammarbeta, så för tillfället så har jag lite provisoriskt knutit fast den i fönsterbrädan fram tills dess att jag faktiskt listar ut hur man gör) så upptäcker jag att dom håller på att bygga en ny lekplats där! Hoppas den blir ännu bättre, typ att den är barnförbjuden, gungor vore nice också.

Det regnar ute och nu ska jag lägga mig att läsa lite innan jag ska sova.
Godnatt.

Johannah


Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Veckans upptåg (haha) i Uppsala

Okej, jag är helt enkelt kass på att uppdatera. Stäm mig! :D

Nåja, nu har jag flyttat till Uppsala i alla fall, bor i en etta på 24 kvadrat, bilder kommer någon dag. I vilket fall som helst så är den jättefin och väldigt fräsch, och jag gillar den. Svindyr för all del, men åtminstone så trivs jag.

Jag har börjat plugga nu, för tillfället läser jag fornegyptisk historia, vilket är första delmomentet, det är väldigt intensivt, och under 12 föreläsningar så ska vi få in hela egyptens historia från förhistorien till kristendomens intåg kan tilläggas också att föreläsningarna bara är 2 timmar långa (fast till det tillkommer det att vi alltid börjar 15 minuter föresent och att vi har en 15 minuters rast efter halva, så egentligen bara 1½ timme). Sedan är det tenta i slutet av september och efter det så börjar nästa delkurs. Kan tilläggas att jag har massor med kurslitteratur att läsa också, under historiekursen så är det 4 böcker, som man i stort sett ska läsa från pärm till pärm, dels har vi en på 525 sidor (Oxford History of Ancient Egypt - varav varenda lilla sida och varenda lilla kapitel ska läsas i, möjligtvis inte registret om man inte gärna vill, nämnde jag att den inte har några bilder förutom på 4 sidor?), sedan har vi en bok på enbart 144 sidor, en annan på 255 sidor och en på 368 sidor. Och detta ska läsas innan slutet av september, då vi har en salstenta, plus att en hemtenta ska lämnas in. Så man kan ju säga att jag åtminstone har något att sysselsätta mig med.

(Min nya bästa vän de närmsta veckorna)

Vad har jag mer gjort under veckan?
Jo, jag införskaffade mig ett busskort (visste ni att i uppsala så tar dom betalt för själva kortet utöver kostnaden för att använda det, så ett tomt kort kostar 75 spänn. Nej tack vet jag örebro län, där är korten gratis, bara allt annat kostar :P)

Sedan har jag även fått ett passerkort till uppsala universitet, men det kortet var gratis (så länge jag inte tappar bort det i alla fall).

Dock har jag inte hämtat ut bibliotekskortet för universitetsbiblioteken, men jag tänkte åka ner till Carolina Rediviva en snabbis imorgon och hämta ut det eftersom jag ändå ska ner till stan för att hämta ut en tågbiljett.

Jag har dock inte riktigt lärt mig att hitta i Uppsala, men jag jobbar på det, åtminstone har jag enbart lyckats gå vilse inne i stan en gång den här veckan, speciellt med tanke på att stan inte är så stor, extra pinsamt blev det när jag insåg att jag var vid stora torget, bara på andra sidan gatan mot vad jag är van vid. Jag har verkligen världens sämsta lokalsinne. Men dock så gav jag mig ut på upptäcksfärd inne i stan igår, för att jag aldrig skulle lyckas gå vilse där igen, så nu tror jag att jag har det. ^^

Förövrigt har jag införskaffat mig världens coolaste skrivare/scanner/kopiator, jag kan sitta hemma och kopiera saker, bara sådär, jag tror att jag förtjänar några vuxen+pluspoäng.

Enda dåliga är att jag saknar min Draktjockis som är hos min mor för tillfället. Tydligen så saknar han mig också, pratade med honom och Sekhmet i telefon häromdagen, och Drake började leta efter mig bakom telefonen och gosa med den, men han hittade mig inte, och blev lite butter. Tant Sekhmet hade mycket att säga dock, antagligen har jag varit borta för länge, utan hennes tillåtelse, och jag kan förvänta mig utegångsförbud. Och nej, jag är vare sig knäpp eller galen, jag har bara katter som kan prata i telefon.

(Tjockisen förtjänar också lite uppmärksamhet, alltid)


Hade ett samtal med en vän igår också, det fick mig att inse lite saker, saker som jag nog aldrig riktigt har velat inse, saker känns bättre när man bara blundar för det. När man inte går med på att låta det vara någonting, när man tar beslutet att det här är ingenting, att man inte bryr sig. Men så kommer det där ögonblicket när man pratar om det, river upp gamla sår, och man inser vilken inverkan det har gjort på ens liv, fast man hela tiden vill förneka det. Man börjar analysera sönder sitationer och händelser, för att försöka hitta felstegen, för man inser att det faktiskt hade betydelse, att det var någonting, och sen börjar man tänka på andra saker, och man blir tveksam om det kanske är ingenting trots allt och sen börjar man undra, vad är någonting och vad är ingenting, egentligen? Vart går gränsen?

Svammel, det kan jag bäst. Jag har borstat håret idag. Och sovit, och snart ska jag sova igen. Men nu ska jag göra annat först. Typ läsa lite kanske. Och prata med Sandra. Och så.


Johannah


Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()