Mirakelkvinnan och de svindyra böckerna!

Nu ska vi se här. Igår eftermiddag så åkte Kim hem. Det har varit jätteroligt att han var här, vi tittade på massa film, och hade väldigt kul, dessutom var det väldigt trevligt att slippa laga mat och att ha någon som tog hand om disken :P höhö. (Kim, hoppas din operation gick bra idag, jag höll tummarna för dig!)

Nu har den nya kursen börjat, Art and Architecture in Ancient Egypt. Vår föreläsare är från Österrike, hon är väldigt duktig, men verkar stundvis inte ha en aning, eller så är det vi elever som inte har en aning. Vi har fått en kurslitteratur-lista på 29 böcker, och som ni säkert kan förstå så är det lite svårt att hinna läsa 29 böcker på 5 veckor, och när vi poängterar att vi skulle vilja ha lite mer raka besked, att vi får reda på vilka böcker som är viktiga, vilka som är mindre viktiga, vilken hon ser som huvudkursbok osv. så var väl svaret mer eller mindre att vi får läsa oss till vad som är viktigt, och göra vår egna bedömning, för det är ju trots allt universitetsstudier, som hon förväntar sig att vi ska ta vårt egna intiativ och ta reda på det.

Självklart, det är klart att man får sitta och bedömma vad som är viktigt, så gör man alltid, men för att man ska kunna göra det, så måste man ju läsa böckerna, men det finns inte en snöbolls chans i helvetet att man ska hinna läsa allt det. Jag menar, all litteratur är på engelska (förutom en bok som är på tyska!), och visst, engelska är inga problem, men jag har testat förut att hetsläsa engelsk facklitteratur och vips så förvandlas hjärnan till en teflonpanna.

Nåja, jag chansade lite, och beställde 5 av böckerna, de jag tyckte verkade mest lovande, och som dessutom gick att få tag på, 1572 kronor gick den historien på, uhh, jag hatar svindyr kurslitteratur. Kan tilläggas att den ena av dessa kostade 505 kronor, och det är den dyraste boken jag någonsin har köpt.
(Hoppas nästa delkurs har färre/billigare böcker, annars kommer nog folk få gamla metro-tidningar i julklapp!)

Jag ska ju dessutom till Stockholm och shoppa om ungefär 1½ vecka, hade tänkt att köpa lite nya kläder och skor, men eftersom det är skor jag behöver, och de kommer gå på ca 1500 kronor, så blir det nog inte mycket kläder.

Nu glömde jag ju det roligaste. Jag försov mig i morse. Jag vaknade 10 minuter innan bussen skulle gå, kan dessutom tilläggas att jag började 12.15 idag, och min buss gick kvart i 12, så ni kan ju gissa hur dumt det kändes att försova sig när man börjar så pass sent. Så jag fick skynda mig upp, klä mig, sminka mig, fixa håret och hälla i mig ett glas cola. Dock hann jag inte med någon frukost, det var lite trist, men jag hann till bussen, och fick till och med stå och vänta på den i 3 minuter. Jag förstår faktiskt inte hur jag hann, jag måste vara rena mirakelkvinnan.

(I Love Cake!)


Johannah

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Plastcitroner

Idag äre söndag. Kim är här, just nu håller han på att laga mat åt mig, burgare blir det idag, najs. Jag är hungrig som en utsvulten varg, så det blir trevligt att få äta, och väldans trevligt att slippa laga maten.
Igår lagade dock jag maten, det blev jättebra, makaroner med korv/spenatsås, välkryddad och fantastisk, så ibland kan jag faktiskt laga helt okej mat.
Igår tittade vi på massa roliga filmer och handlade plastcitroner. Kanske vi borde äta glass idag? Det vore ju nåt.

Just ja, jag fick mina supercoola linser i fredags, jag är aphäftig i dom, jag ska visa en bild nångång, men idag är inte nångång, idag är nu, typ.

Oj vad jag och Kim har varit poetiska, många fina verk har vi kommit på, dessvärre så stannade dom inte så länge.

Jag och Kim var fett fail igårkväll/natt, vi tänkte att vi skulle kolla på när klockan gick tillbaka i tiden, och vi satt där och räknade ner, och så kom ögonblicket, och vi insåg att det var för en timme sen klockan ställdes om. Då kände vi oss fett kassa, och skratta tills vi dog. Men nu lever vi igen.

Nåja, dags att äta, jag ska duka.



(I Love Cake!)

Johannah

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Tenta och Kim!

Idag har jag haft tenta, och nu ska jag in till stan och möta upp Kim.

(I Love Cake!)

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Tjockis-Drake!

Jag är så jävla klantig, nyss råkade jag nästan radera min blogg, när jag egentligen skulle skriva ett nytt inlägg. Det är en bedrift. Inte en bra sådan dock.

Nåja, jag satt och kollade på gamla bilder. Och jag insåg vad tjock Drake har blivit. Jag menar, titta på den här bilden, det var när jag precis hade fått honom. Där finns det inget som hänger och dallrar, och alla som har träffat honom nyligen, eller åtminstone senaste året, vet att det där inte riktigt är hans figur idag.

Nu är det ju så, att Drake tydligen har varit bäst i världen på att undvika att bli fotograferad i profil senaste tiden, vilket gör att hans mage inte syns så bra, men jag hittade en bild som herr Kim tog en gång, där man åtminstone kan urskillja hans viktökning :P

Jag menar, titta på honom, han har verkligen fått lite för mycket av det goda. Men det är så kul, halva dagen så äter/sover han, och andra halvan så springer han bara, runt, runt. Så han får ju gott och väl tillräckligt med motion, men han går ju runt och småäter hela dagarna, inte kattmat utan lite annat smått och gott, typ popcorn eller smulor, någon kaka ibland. Och det här är en katt, men han kan inte låta bli, och man glömmer ju bort att man måste gömma saker för honom. Men han är väldigt söt, och han lider ju inte av det, så jag antar att det är okej.

Helt ärligt, en bättre katt får man leta efter, han är så fantastisk. Och jag vet, det har varit mycket prat om drake de senaste dagarna, men ibland kan jag inte låta bli.


(I Love Cake!)


Johannah

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Linser

Jag insåg att det var hög tid för mig att köpa nya linser. Jag har använt samma par i 2 månader nu, just för att det var mitt sista och jag var för snål/hade inte pengar till att köpa nya. Men jag insåg att dom här håller på att bli dåliga, och jag vill ha nya fräscha, så jag fick skicka iväg en beställning.

Jag brukar ju sällan spontanköpa saker, men medan jag satt där och beställde linser, så kunde jag inte låta bli, så det slank med en par färgade linser också, jättecoola var dom, så jag tänkte passa på att visa en bild!

Så ser dom ut i alla fall, jag tyckte dom var supercoola.

 

(I Love Cake!)


Johannah

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

S*Brave New Curl Clansman

Jag satt precis och tittade på gamla bilder, och hittade denna helt förtjusande bild på Herr Korkskalle, så jag insåg att resten av världen måste ta del av hans oemotståndlighet.

Permalink Allmänt Kommentarer (1) Trackbacks ()

Sömntuta

Jag hade egentligen tänkt att blogga igår, men jag är rätt säker på att jag somnade ifrån det, så bättre sent än aldrig.

Nåja, igår var en intressant dag, först var det föreläsning jättetidigt. Jag trodde aldrig jag skulle ta mig upp, men lite efter 9 lyckades jag masa mig ur sängen för att inse att jag var tvungen att göra mig i ordning fort och kasta i mig frukosten, eftersom jag började 10. Det gick i alla fall, hade dock inte tid att fixa håret, så det fick gömmas under en mössa.

Efter föreläsningen så pluggade jag och Madeleine i några timmar, eller, vi pratade mer än vad vi pluggade, och gick väl mer eller mindre bara igenom några powerpoints typ.

Sedan senare, när jag kom hem, så somnade jag, och sov i 3-4 timmar, sen gick jag upp, masade omkring, ringde lite samtal, pratade med kim, gick och handlade, och var alldeles för lat för att göra kvällsmat så det fick bli yoghurt och müsli.

Sedan så somnade jag, strax efter midnatt, och så vaknade jag strax efter 12 idag. Jag antar att jag var trött, så mycket som jag har sovit det senaste dygnet.

Nu ska jag springa och kolla posten, och sen ska jag plugga lite mer, lunch vore också bra, men jag har inga rena kastruller, så då måste jag diska, blööh.

Nåja, jag bjuder på en gammal klassisk, underbar låt;



(I Love Cake!)


Johannah

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Måndag och ny hårfärg

Idag har varit en lugn dag, jag hade föreläsning mellan 12-14, sen blev det att åka tillbaka till lägenheten och laga mat, för att efter det plugga/kolla på criminal minds/sova, eller, ja, jag skulle plugga, men slog på criminal minds och la mig i sängen tillsammans med mina papper jag skulle plugga in och slöläste samtidigt som jag kollade på criminal minds, och sen måste jag ha somnat, för helt plötsligt så vaknar jag och inser att jag har sovit i ca 2 timmar.

Imorgon blir det dock mer plugg, först har jag föreläsning mellan 10-12 (hur ska jag orka ta mig upp? :P) och efter det ska jag och Madeleine plugga ihop, för att se om vi får någon fason på det här innan fredagens tenta. Det blir nog kul.

Just ja, jag färgade håret i helgen också. Eller, jag färgade underhåret, och så gjorde jag lite slingor, inget permanent, utan jag ser ut som folk igen om några veckor ^^
Jag tyckte att jag behövde göra något med mitt hår, och hittade några gamla hårfärgburkar som jag inte har använt på flera år, så det blev blått underhår med röd/rosa slingor, låter säkert asfult, men det blev supergrymt. Jag fick trevliga komplimanger av kassörskan på ICA igår, hon tyckte det var jättehäftigt och tyckte jag passade bra i det. Och jag gillar variationer, jag menar, hår växer ju ut och sånt,  så man kan ju lika gärna roa sig bäst man kan med det, och inte bara gå igenom livet och aldrig färga det (eller alltid färga en och samma nyans av brunt) och enbart toppklippa det. Livet är roligare än så!

I alla fall, jag tänkte att ni kunde få se en bild, men mitt hår är lite ur shape sen jag somnade, så ni får låta bli att bry er om den allmänt taskiga frisyren, och så är inte färgerna helt korrekta heller, för webcamen tyckte tydligen att det var roligt att ändra lite på nyanserna.

(I Love Cake!)

 

Johannah

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Schema

Så, idag har jag fått mitt schema för kursen i konst och arkitektur som börjar om 2 veckor. Jag hatar att man alltid får reda på det så sent, men bättre sent än aldrig, för all del. Nåja, i vilket fall som helst, så är schemat hur bra som helst, stundvis väldigt intensivt, men ändå det bästa schemat hittills. I vilket fall som helst så kommer jag att åka till Karlskoga och vara där i ca 1,5 veckor, mellan den 13/11 (fredag den 13:e, sweet!) till den 24/11, så om någon vill hitta på något när jag ändå är där (en längre tid dessutom) så är det bara att ni säger till, det vore skoj att göra något riktigt kul.

Nåja, nu ska jag springa (läs: "gå") till ICA och handla lite. Kanske skriver jag mer senare, kanske inte. Man vet aldrig med mig.


(I Love Cake!)

Johannah

Permalink Allmänt Kommentarer (1) Trackbacks ()

Onsdag.

Mitt internet har knövlat jättemycket, både igår och idag, och inatt ville det inte fungera alls. Det kändes brutalt, för jag kände mig väldigt kreativ inatt, nåja. Så kan det gå.

Idag har jag haft föreläsning om den sakrala kungen, det var spännande. Funderar på att börja skriva på min essä inatt, den ska trots allt vara inne nästa vecka. Så kanske.

Har jag berättat att förra kursen gick jättebra? VG fick jag på historiekursen (och för den som har dålig koll så är VG högsta betyg). Egentligen betyder det ju ingenting, det är ju bara en A-kurs, men det var ändå kul att se att man faktiskt kan något.

Jag tror min kropp börjar tröttna på min förskylning. Jag har varit konstant förskyld sen i januari och är det fortfarande, och nu har jag börjat nysa blod, och jag vet inte om man ska det. Men det är lite spännande. För jag har aldrig så vitt jag kan minnas (om man utesluter den gången jag ramlade ner från en jättestor sten och landade med ansiktet först på en lite mindre men fortfarande stor sten) blött näsblod, så det är ju nästan som det, fast annorlunda.

Nåja, jag fick brev att försäkringskassan idag, och dom vill ge mig pengar, och det tackar man ju inte nej till. Så jag får pengar av dom på fredag, och återigen om lite mindre än 2 veckor. Jag älskar pengar.

I helgen som var så träffade jag Kim, det var väldans trevligt, vi blev jättetjocka efter ett besök på konsum kan man ju säga. Så otroligt mycket godsaker på ett och samma tillfälle har jag inte varit med om på jättelänge, eller, typ i våras nångång. Det var fett nice. Och vi såg en helt fräck film, som kunde ge en annorlunda inspiration till framtidsyrke, om man säger så. "Preaching to the Perverted" hette den. Fantastisk.

Jag har inte så mycket mer att säga egentligen, det var något jag har tänkt på, men det har jag glömt, så en annan gång. Så jag bjuder på en gammal favoritlåt. Sebastian Bach är gud. Det finns ingen vackrare röst än hans.


(I Love Cake!)

 

 

 

Johannah

Permalink Allmänt Kommentarer (2) Trackbacks ()

Mechanical Animals

Nu är det ny vecka igen, idag har jag ledig dag, hade föreläsning igår, och har en imorgon igen. Kanske borde plugga idag, fast alla vet ju att jag med största sannolikhet inte kommer göra det. Nåja, vi får se.

Det suger att Manson inte kommer och spelar i Sverige, jag hade verkligen börjat peppa inför spelningen, och så får man beskedet att han ställer in. Nåja, jag fick ju lite extrapengar då i alla fall. Men jag hade verkligen sett fram emot att få se honom igen, jag menar, det hade ju varit fruktansvärt kul att se om han kunde slå sig själv, se om han kunde ta sig in ytterligare en gång på topp5-listan, men nä, det blir inge.

Nåja, den här låten kunde jag inte sluta lyssna på förra veckan, eller igår. Idag hade jag tänkt mig något annat, men det blir det säkert inte. Eller jo, antagligen, men jag är inne på en sån där total Mechanical Animals-period, som inträffar lite då och då, och det är den enda plattan jag lyssnar på. Det går över, det gör det alltid, men jag klagar inte, det är inte så tokigt.



Okej. Hela det här inlägget genomsyras av bristen på något vettigt att säga. Ibland babblar jag bara om helt ointressanta saker, jag antar att det här var en av dom gångerna.
Nåja, jag skriver mer senare, när jag är mindre nyvaken, då blir det nog bättre.
(Käften, jag får vara nyvaken klockan 1 på eftermiddagen när jag har en ledig dag!)



(I Love Cake!)



Johannah

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Snö!

Nej, jag är så dålig. Den var en sak jag skullle blogga om för flera dagar sen, och jag glömde totalt bort det, och kom på det först nu, när det egentligen är rätt oaktuellt, men det spelar ingen roll, jag tänker berätta i alla fall.

Nåja, jag var i Karlskoga i helgen, inget konstigt där, det intressanta var när jag kom tillbaka till Uppsala. Jag satt och väntade på bussen ut till Årsta, när jag plötsligt reagerar på det faktum att det snöar. Saken är den, att sedan jag flyttade till uppsala, så är det enbart en dag än så länge som har känts höstaktig, lite löv blåste omkring, det var mulet, regnade lite. Men alltid annars har det varit typ strålande sol och 20 grader varmt, så även var det förra fredagen när jag åkte från uppsala, då höll jag på att dö av värmeslag. Sedan kommer jag tillbaka och det SNÖAR?!
Det roligaste var att jag satt och pratade med en tjej som var ungefär i min ålder vid busshållsplatsen, hon tyckte att det var supercoolt att det snöade, och jag kommenterade att jag tyckte det var väldigt tidigt för snö, varpå hon svarar: "Jo, men jag har hört att det kan börja snöa väldigt tidigt såhär långt norrut."

WTF?! Uppsala är trots allt inte jävla Norrland, så långt norrut är det faktiskt inte så att det känns vettigt att det ska snöa första veckan i oktober.
Nåja, i alla fall, hela den här veckan har det varit soligt och varmt, och vi är helt och fullt tillbaka i sommarvädret. Hösten kanske kommer så småningom, eller så kommer väl vintern med snön och allt hastigt och lustigt en gång till, vem vet?

Nåja, det var allt.




(I Love Cake!)


Johannah

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Ny tröja ^^

Idag fick jag en tröja, för att jag är nyinflyttad. Den var för all del väldans ocool, men jag var ändå tvungen att ta en bild på mig i den, innan den göms undan nånstans långt inne i garderoben.
Förövigt är jag fett skabbig idag, men det får jag vara, för jag är ledig.
Och idag har det varit 24 grader varmt ute, jag har hållt på att dö av värmeslag, och på tal om allt annat så hatar jag SJ.
Trevlig helg och skål på det!




Johannah

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Hmpf.

Idag är jag fruktansvärt bitter och sur. Jag är inte alls på bra humör, för vissa saker har inte alls gått som jag hade tänkt mig, och det finns vissa personer som, så att säga, borde få på nöten.
Och på grund av detta tyckte jag att jag förtjänade en ny jacka. Så jag köpte en.

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()